Resepi Burnt Cheesecake hanya dengan 3 step sahaja, confirm menjadi dan sedap!

Adakah sesiapa yang tidak tahu tentang burnt cheesecake? Pencuci mulut yang popular di media sosial baru-baru ini. Ramai orang yang membeli dan juga menjual. Resipi ini amat sesuai untuk anda semua. Anda boleh menyediakannya untuk pesta atau sebagai pencuci mulut!

Resipi burnt cheesecake ini sangat mudah. Anda tidak memerlukan oven, sebenarnya. Oven hanya diperlukan jika anda ingin membakar sesuatu. Walau bagaimanapun, anda boleh menyediakan hidangan ini menggunakan air fryer atau di atas dapur gas biasa. Kreativiti anda sendiri akan menentukan sejauh mana kejayaan projek anda. Anda tidak perlu menggunakan mixer pun jika ingin membuat burnt cheesecake anda sendiri di rumah--hanya gunakan blender sahaja! Jangan pula kamu blender burnt cheesecake kamu selepas mengisar lada, tak patut-patut nanti jadi burnt cheesecake pedas pula, Haha !

Resipi ini dikongsikan oleh Nor Hidayu dan mendapat banyak perkongsian di media sosial. Mesti rasa sedap. Jangan lupa hidangkan sejuk-sejuk, lagi sedap!

Bahan – bahan:

Cara – cara memasak:

  1. Kisar kesemua bahan sehingga sebati.
  2. Masukkan di dalam loyang.
  3. Bakar didalam ketuhar pada suhu 200c 40 min api atas bawah dan tambah 10min api atas sahaja atau bakar menggunakan airfryer pada suhu 170c 30min dan kemudian suhu 200c 10min.

Jangan risau jika anda tidak mempunyai masa untuk menyediakan pencuci mulut yang sedap ni. Kamu boleh dapatkannya baru keluar dari oven di Papa’s Cheese (Pulau Pinang) atau Petite o' Bakez (Lembah Klang) melalui aplikasi Hawkr dimana semua makanan yang diorder adalah homemade. Burnt cheesecake di Papa’s Cheese dan Petite o' Bakez memang sedap dan disediakan dengan pelbagai saiz dan perisa seperti peanut butter, chocolate, matcha dan jika anda nak original burnt cheesecake pun boleh juga. Tunggu apa lagi, jom kita order daripada Hawkr.

© 2023 Hawkr Pte. Ltd. All rights reserved.

For customers

FAQ for customers (coming soon)

Terms of service

Order now!

For merchants

FAQ for merchants (coming soon)

Join as a merchant today!